Nieuws

Leerdam krijgt ervaren ploeggenoot: LA Galaxy strikt elfvoudig landskampioen

Leerdam krijgt ervaren ploeggenoot: LA Galaxy strikt elfvoudig landskampioen

10-02-2022 17:43 Laatste update: 18:01

LA Galaxy kan rekenen op de komst van Douglas Costa. De Braziliaanse rechtsbuiten komt over van Grêmio en wordt de rest van het seizoen gehuurd. De oud-speler van onder meer Bayern München en Juventus was al enige tijd niet meer geliefd in Brazilië. 

LA Galaxy meldt via de officiële kanalen dat de club rond is met Costa. De Braziliaanse vleugelaanvaller heeft elf landstitels op zijn palmares staan: de 31-jarige rechtsbuiten won drie keer de landstitel met Juventus, drie keer met Bayern München en vijf keer met Shakhtar Donetsk. In 2021 verliet Costa De Oude Dame om aan de slag te gaan in Brazilië, maar de overstap is tot nu toe ongelukkig te noemen.

Grêmio degradeerde eind vorig jaar voor de derde keer in de clubgeschiedenis. Costa kreeg het aan de stok met fans nadat hij een verzoek indiende om niet te spelen zodat hij een huwelijksfeest kon vieren. De Braziliaanse aanvaller wordt nu onder andere ploeggenoot van Kelvin Leerdam. Vorig seizoen speelde de oud-Feyenoorder nog voor Inter Miami, maar na de jaarwisseling werd hij aangetrokken door de club uit Los Angeles. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!