Nieuws

KNVB geeft toe na Ajax - Vitesse: Het is een verkeerde beoordeling geweest

KNVB geeft toe na Ajax - Vitesse: "Het is een verkeerde beoordeling geweest"

10-02-2022 17:11

De voetbalsupporters die woensdagavond verontwaardigd reageerden op de shirtkeuze bij Ajax-Vitesse hebben gelijk gekregen van de KNVB. De bond spreekt van een 'verkeerde beoordeling'.

Zelden woedt er discussie over de shirtkeuze bij een Eredivisie- of bekerduel. In de reglementen staat dat de kleuren voldoende onderscheidend moeten zijn, maar dat ging in de Johan Cruijff Arena niet goed. "Het is een verkeerde beoordeling geweest", zegt de woordvoerder van de KNVB tegen Ajax Life. Clubs sturen vooraf een kledingvoorstel in naar de KNVB. Dat gaat per e-mail. Dat wordt dan beoordeeld door de scheidsrechter van dienst."

De leidsman van het duel was Bas Nijhuis en hij oordeelde dat het voldoende onderscheidend was. Hier was niet iedereen het mee eens. "Op tv en vanaf de tribune kwam het toch anders over. Achteraf was het voor publiek en tv-kijkers duidelijker geweest als Vitesse wel in geel-zwart had gespeeld", erkent de voetbalbond.

De spelers van Ajax hadden er weinig last van. Vitesse werd met 5-0 opgerold.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!