Nieuws

Coutinho maakt indruk: 'Als je niet van hem houdt, stop dan met voetbal kijken'

Coutinho maakt indruk: 'Als je niet van hem houdt, stop dan met voetbal kijken'

10-02-2022 09:06

Philippe Coutinho is terug in de Premier League alsof hij nooit is weggeweest. De Braziliaan maakte wederom indruk met een ijzersterk optreden tegen Leeds United (3-3): naast twee assists kwam de dribbelaar ook tot scoren. Manager Steven Gerrard prijst zich gelukkig met de komst van de FC Barcelona-huurling.

"Hij lijkt gelukkig, we hebben hem de kans gegeven om weer van voetbal te gaan genieten", reageert de Aston Villa-manager na afloop van het duel. "Zijn visie en spel... Als je niet van Coutinho houdt, moet je stoppen met voetbal kijken, want dit was werkelijk schitterend", vervolgt hij.

Mocht de samenwerking bevallen, staat het The Villans vrij om de 29-jarige dribbelaar voor veertig miljoen van de Barça over te nemen. Naast Coutinho blonk ook Jacob Ramsey uit, die twee keer scoorde op aangeven van de aanvallende middenvelder. "Ik moet goed nadenken over het team dat ik aankomend weekend op ga stellen, want onze statistieken gaan door het dak."

Over de wedstrijd is Gerrard duidelijk. "We verdienden het eigenlijk niet om 3-1 voor te staan, want Leeds had genoeg gevaarlijke momenten." Een rode kaart van Ezri Konsa voorkwam dat Aston Villa nog voor een slotoffensief kon gaan. "We hadden daarom niet meer de kans om Danny Ings in te brengen en te gokken op de overwinning. We moeten door en koesteren het punt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!