Nieuws

Franse vierdeklasser bereikt halve finale Coupe de France

Franse vierdeklasser bereikt halve finale Coupe de France

09-02-2022 20:38 Laatste update: 10-02-2022 11:10

Versailles, een Franse vierdedivisionist, heeft woensdagavond de halve finale van de Coupe de France bereikt. De ploeg won van Bergerac na strafschoppen.

Verrassend genoeg is Bergerac ook actief op hetzelfde niveau als Versailles. Versailles kwam na dertig minuten spelen op voorsprong dankzij Inza Diarrassouba. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Bergerac gelijk. Versailles had net daarvoor een rode kraart gekregen.

De wedstrijd ging over naar een strafschoppenreeks, zonder verlenging. Daarin bleek Versailles de gelukkigste. Kevin Mingoua van Bergerac was de enige speler die faalde vanaf elf meter. 

Eerder plaatste AS Monaco zich eerder al voor de halve finale. Later op deze woensdag speelt OGC Nice thuis tegen Olympique Marseille. Donderdag speelt Nantes tegen Bastia om het laatste ticket voor de laatste vier. 

Versailles heeft grote ambities voor de toekomst. De club wil met financiële steun van een investeerder promoveren naar de hogere divisies in Frankrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!