Nieuws

Amnesty geeft af op KNVB: 'Als zij het niet doen, doen wij het wel'

Amnesty geeft af op KNVB: 'Als zij het niet doen, doen wij het wel'

11-10-2021 13:55 Laatste update: 13:59

Amnesty International vraagt tijdens Nederland - Gibraltar met een groot spandoek aandacht voor de schending van mensenrechten in Qatar, waar het WK 2022 gespeeld gaat worden. 'FIFA en Qatar, laat arbeiders niet in hun hempie staan', staat er op het doek.

De KNVB heeft de mensenrechtenorganisatie toestemming gegeven om het spandoek op te hangen achter een van de doelen in De Kuip. Normaliter zijn spandoeken die politieke of commerciële boodschappen hebben - en dus niks met de wedstrijd te maken hebben - niet welkom in een voetbalstadion. De KNVB ziet mensenrechten echter niet als politiek, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan Nu.nl.

Amnesty vindt dat de KNVB niet genoeg doet om de strijd tegen uitbuiting van arbeiders in Qatar tegen te gaan. In het voorjaar liepen de Oranje-spelers in de wedstrijd tegen Letland met shirts waarop 'Football Supports Change' het veld op, maar dit is volgens de organisatie niet genoeg. 'Als de KNVB geen publiekelijk statement meer maakt in het stadion over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar en de verantwoordelijkheid van FIFA... Dan doen wij het wel', laat Amnesty weten op Twitter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!