Reactie

Arnesen is content met Feyenoord-deals: 'Ken hem al lang, geweldige prof'

Arnesen is content met Feyenoord-deals: 'Ken hem al lang, geweldige prof'

09-02-2022 11:48 Laatste update: 14:52

Frank Arnesen heeft met Jorrit Hendrix en Philippe Sandler twee spelers naar Feyenoord gehaald die elders niet meer aan spelen toekwamen. Toch is de technisch directeur blij dat hij erin geslaagd is de transfers af te ronden.

Hendrix wordt gehuurd van Spartak Moskou en moet trainer Arne Slot extra opties op het middenveld gaan bieden. "Ik ken Hendrix al sinds zijn twaalfde", zegt Arnesen tegen de NOS, die bij PSV nog met de middenvelder werkte. "Hij is een geweldige prof en hij weet hoe het is om voor het kampioenschap te spelen. Buiten zijn grote kwaliteiten als voetballer, is zijn mentaliteit uitstekend. Zo'n speler past bij Feyenoord."

Ook Sandler is geen onbekende voor de Deense technisch directeur. Bij Anderlecht kregen ze al met elkaar te maken en nu besloot Arnesen om de verdediger van Manchester City over te nemen. Feyenoord houdt daarbij wel rekening met zijn blessuregevoeligheid. "We kennen zijn verleden, maar bij Anderlecht heeft hij het een tijdje heel goed gedaan. We willen hem graag helpen en we hopen dat hij ons ook kan helpen. Aan het einde van het seizoen kijken we dan of we met elkaar doorgaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!