Nieuws

UEFA maakt Oranje-tribuneklanten bekend: naam De Roon valt op

UEFA maakt Oranje-tribuneklanten bekend: naam De Roon valt op

11-10-2021 13:04

Louis van Gaal maakt tegen Gibraltar geen gebruik van Nathan Aké, Joël Drommel en Marten de Roon. Deze drie Oranje-namen ontbreken op de lijst van de wedstrijdselectie die de UEFA wereldkundig maakt.

Zij zullen Nederland - Gibraltar vanaf de tribune moeten bekijken. Aké en Drommel zaten in Letland ook al op de tribune. De Roon bleef in Riga negentig minuten op de bank, maar moet zijn plek langs de zijlijn inruilen voor een plek op de tribune, valt te lezen uit de berichtgeving van de UEFA

Door de terugkeer van Georginio Wijnaldum tegen Gibraltar moest Van Gaal een keuze maken. Door een middenvelder voor een middenvelder in te zetten, maakt Arnaut Danjuma kans op speelminuten tegen de voetbaldwerg. De rol van De Roon blijft onder Van Gaal - in tegenstelling tot onder Frank de Boer - zeer beperkt. Tot dusver kwam de middenvelder van Atalanta Bergamo zeventien minuten in actie onder de huidige bondscoach. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!