Wedstrijdverslag

Debuut Van de Beek bij Everton, maar laagvlieger blijft punten morsen

Debuut Van de Beek bij Everton, maar laagvlieger blijft punten morsen

08-02-2022 22:45 Laatste update: 09-02-2022 00:35

Donny van de Beek heeft dinsdagavond zijn eerste speelminuten gemaakt in het shirt van Everton. De Oranje-international kreeg een half uur speeltijd van de nieuwe trainer Frank Lampard, maar kon niet voorkomen dat zijn team met nul punten naar huis ging.

Everton leed een gevoelige 3-1 nederlaag tegen concurrent Newcastle United. In het eerste bedrijf scoorden beide ploegen éénmaal door twee eigen doelpunten. Net voordat Van de Beek inviel maakte Ryan Fraser 2-1 voor Newcastle. Kieran Trippier tekende voor het slotakkoord door de derde treffer te maken. 

Door de nederlaag blijft Everton op een zorgwekkende zestiende plaats op de ranglijst staan. Newcastle heeft één punt minder met een duel minder gespeeld.

Van de Beek maakte in de winterstop de overstap van Manchester United naar Everton in de hoop op meer speelminuten. De oud-Ajacied had in Manchester te maken met enorme concurrentie op zijn positie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!