Nieuws

'Ajax is de zwaarst denkbare opgave, het is de beste ploeg van Nederland'

'Ajax is de zwaarst denkbare opgave, het is de beste ploeg van Nederland'

08-02-2022 15:57

Komende woensdagavond om 19.00 uur staat het bekerduel tussen Ajax en Vitesse op het programma. Op de Vitesse-site laten trainer Thomas Letsch en wingback Maximilian Wittek weten klaar te zijn voor het duel in de Johan Cruijff Arena.

Vitesse heeft het met Ajax als tegenstander niet getroffen. "Ajax staat niet alleen bovenaan in de Eredivisie, maar pakte vorig jaar ook de dubbel. In de Champions League-groepsfase imponeerden ze bovendien met achttien punten. Dat zegt allemaal genoeg. Ajax-uit is de zwaarst denkbare opgave, maar we zijn scherp en gaan voor onze kans", zegt de Duitse trainer. 

Toch liggen er kansen weet Letsch. "Bekerduels zijn anders dan duels in de competitie. En natuurlijk geldt: als je de beker wil winnen, dan moet je iedereen kunnen verslaan. We zijn nog steeds op drie fronten actief en dat zouden we graag zo houden. We willen door in de beker en moeten lef tonen om dat voor elkaar te krijgen."

Wittek is het met de Vitesse-trainer eens. "Natuurlijk wordt het lastig. Ajax is de beste ploeg van Nederland. Ze hebben vorig jaar de titel en de beker gepakt en doen het dit seizoen geweldig in de Champions League." Toch is ook de Duitse linksback ervan overtuigd dat er mogelijkheden liggen. "Iedereen kent hun krachten, maar tegelijkertijd hebben wij al vaker laten zien dat we het iedereen moeilijk kunnen maken. Als wij ons eigen ding doen, kunnen we het ze lastig maken."

De Arnhemmers verloren eerder dit seizoon liefst 5-0 in Amsterdam en ook de afgelopen twee Eredivisie-wedstrijden tegen FC Groningen en FC Twente gingen verloren. Toch heerst er optimisme bij Letsch en Wittek. "Voor ons wordt het belangrijk om compact te staan, als team te verdedigen, goed op te bouwen en zowel de ruimtes als de kansen te benutten. We gaan met vertrouwen die kant op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!