Nieuws

Shaqiri belandt in politieke rel: veldbestormer hangt 'Kosovaarse jas' om

Shaqiri belandt in politieke rel: veldbestormer hangt 'Kosovaarse jas' om

11-10-2021 12:32

Xherdan Shaqiri is de spil in een politieke rel tussen Servië en Kosovo. Na afloop van het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland hing een veldbestormer de Olympique Lyon-middenvelder een jas met een pro-Kosovo-logo om.

Het logo is van een beweging die voor Kosovaarse onafhankelijkheid streed en dus tegen Servië acteerde. De Servische bond kreeg het nieuws rondom Shaqiri ter oren en reageerde woest. Shaqiri is zelf geboren in Kosovo, maar deed de jas na het zien van het logo meteen weer uit.

Wegens politieke uitingen heeft de Servische bond de FIFA erop gewezen dat Shaqiri zwaar gestraft moet worden. Het Zwitserse kamp vindt dit op hun beurt weer onacceptabel en reageren op de uitlatingen van de Servische bond. 

'Het is onacceptabel dat personen de voetbalstadions, en daarin zelfs het interview met een speler na de wedstrijd, willen gebruiken om hun eigen politieke propaganda neer te zetten', laat de Zwitserse bond weten via Twitter. 'Xherdan Shaqiri heeft op voorbeeldige wijze gereageerd, bleef rustig en heeft zich nergens schuldig aan gemaakt.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie