Nieuws

Zahavi komt terug van donderpreek na duel met Schotland: 'Dat maakt mij trots'

Zahavi komt terug van donderpreek na duel met Schotland: 'Dat maakt mij trots'

11-10-2021 12:18

Eran Zahavi neemt zijn kritische uitlatingen richting zijn ploeggenoten bij Israël terug. Israël verloor zaterdag in extremis van Schotland, waarna de PSV'er een donderpreek gaf. Op Instagram komt hij met een statement. 

Zahavi zette Israël met een wonderschone vrije trap op voorsprong op Hampden Park, maar stapte door een doelpunt in minuut 94 met een nederlaag van het veld. De spits had het gemunt op zijn teamgenoten. "Ik ben het beu om continu dezelfde dingen te zeggen in interviews na nederlagen. We weten gewoon niet hoe we moeten verdedigen. Elke keer wanneer we terugzakken, is het gewoon een kwestie van tijd tot we een tegengoal incasseren. We bleven nu weer achteruit lopen, dat hadden we niet moeten doen", zei hij gefrustreerd na de wedstrijd.

Een dag later is Zahavi tot bedaren gekomen en kan hij het duel met minder emoties analyseren. 'Ik ben trots op ons team. Het was een avond die begon met de minachting van de fluitende toeschouwers tijdens het afspelen van ons volkslied. Wanneer ik dan opzij kijk en mijn teamgenoten niet mee zie zingen, maar het volkslied mee zie schreeuwen, dan maakt mij dat erg trots', laat de PSV'er weten via Instagram.

De nederlaag was voelbaar bij Zahavi en het hele Israëlische kamp. Desondanks bereiden ze zich met opgeheven hoofd voor op de volgende interland. 'Toen ik naar de kleedkamer ging was ik erg boos en er schoten allerlei gedachten door mij hoofd. Maar toen ik de jongens zag en in hen goed in de ogen keek zag ik dat de spelers honderd procent hadden gegeven. Soms is dat niet goed genoeg. We gaan nu met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd, waarin het publiek achter ons zal staan', aldus Zahavi. Dinsdag speelt Israël de thuiswedstrijd tegen Moldavië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eran Zahavi (@eranzahavi)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!