Nieuws

'Mousa Dembélé vindt het mooi geweest in China en zet punt achter carrière'

'Mousa Dembélé vindt het mooi geweest in China en zet punt achter carrière'

08-02-2022 08:01 Laatste update: 09:21

Mousa Dembélé laat het professionele voetbal achter zich. De Belgische middenvelder heeft zijn contract bij Guangzhou City uitgediend en vindt het daarmee mooi geweest. De 34-jarige Belg heeft een nieuw lucratief voorstel in China afgeslagen.

Dat weet Het Nieuwsblad te melden. Dembélé speelde op 11 augustus zijn laatste wedstrijd bij Guangzhou City en destijds waren er weinig tekenen dat de middenvelder zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen. Guangzhou City bood Dembélé een contractverlenging aan die hij afsloeg. Daarnaast waren meerdere clubs uit België geïnteresseerd in de voormalige Rode Duivel, maar zij kregen allemaal nul op het rekest. 

In november 2019 vertrok Dembélé al uit het Belgische nationale elftal. In totaal mocht hij 82 keer uitkomen voor zijn land waarin hij vijf treffers maakte. In Nederland is Dembélé vooral bekend om zijn tijd bij Willem II en AZ. Met de Alkmaarders wist Dembélé een landstitel en een Johan Cruijff-schaal te winnen. De inmiddels 34-jarige Belg verliet Alkmaar in 2010 en kwam terecht bij Fulham. Twee jaar later tekende hij voor Tottenham Hotspur, waar hij zeven jaar verbleef en in 2019 naar China verkaste. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!