Opinie

Derksen snapt keuze nieuwe NOS-analist niet: 'Schopt alleen maar open deuren in'

Derksen snapt keuze nieuwe NOS-analist niet: 'Schopt alleen maar open deuren in'

11 november - 20:10
2

Johan Derksen begrijpt niet dat de NOS voor Leonne Stentler heeft gekozen als nieuwe analist bij Studio Sport. De omroep heeft de 37-jarige voormalig voetbalster aangewezen om het nieuwe aspect van de Eredivisie-samenvattingen op zondagavond vorm te geven.

"Kijk, die mevrouw Stentler. Dat is weer modern geleuter", aldus Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Het zal wel een mevrouw moeten zijn. Mevrouw Stentler voegt helemaal niks toe. Wat zij roept is gewoon middle-of-the-roadgeneuzel over voetbal."

De senior-analist snapt niet waarom de NOS niet heeft gekozen voor bijvoorbeeld Rafael van der Vaart. "Als je nou Van der Vaart hebt, met afstand de beste man bij de NOS, dan zet je die er toch neer op de zondagavond?"

"In ieder geval niet Stentler, die alleen maar open deuren inschopt", vervolgt hij. "Het is een aardig meisje, maar ik word heel moe van Stentler. Als je over damesvoetbal wil praten, dan mag ze van mij de hele avond vol lullen. Maar als het echt over voetbal gaat, dan ben ik totaal niet geïnteresseerd in dat meisje."

Stentler is sinds 2019 al analist voor de NOS. Zo schoof zij al als analist aan bij verschillende wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en duels op de WK’s en EK’s voor de heren. Nu komen daar dus ook de samenvattingen op zondag 19.00 uur bij. Gert van 't Hof zal de presentatie verzorgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!