Exclusive

Wie is Momodou Sonko: de Zweedse aanvaller die op de radar van Ajax zou staan?

Wie is Momodou Sonko: de Zweedse aanvaller die op de radar van Ajax zou staan?

11 november - 14:44

Momodou Sonko zou op de radar zijn verschenen van Ajax, zo melden media in Zweden. De aanvaller, geboren op 3 januari 2005, speelde al flink wat wedstrijden in het eerste van BK Häcken. VoetbalNieuws stelt de Zweedse linksbuiten met Gambiaanse roots aan je voor!

Na de jeugd van Västra Frölunda IF te hebben doorlopen, kwam Sonko in 2020 bij BK Häcken terecht. Drie maanden na het tekenen van zijn eerste profcontract, volgde in oktober 2022 zijn debuut voor de Zweedse club. Een seizoen later en Sonko maakte serieus deel uit van het eerste, waar invalbeurten veranderde in basisplaatsen voor de tiener. In de Allsvenskan was Sonko goed voor zeven doelpunten en vier assists in 22 competitiewedstrijden, waar de aanvaller in de beker goed was voor drie doelpunten én assists in zes wedstrijden. In het jaar kroonde Häcken zich voor het eerst in de geschiedenis tot landskampioen van Zweden.

Een seizoen later en Sonko mag voor het eerst proeven aan voetballen in de Champions League, waar Häcken het in de kwalificatie voor het miljardenbal niet red. In de kwalificatie zorgt de aanvaller wel voor een doelpunt en assist. Wat volgt is voetballen is in de Europa League, waar Sonko tegen Molde FK voor zijn eerste échte Europese doelpunt tekent.

In mei 2022 zette Sonko een krabbel onder een verbeterd contract dat de 1,76 lange aanvaller tot medio 2025 vast moet zien te houden bij Häcken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!