Nieuws

Real-president wijst met vinger naar Barcelona: 'Is een zaak van enorme ernst'

Real-president wijst met vinger naar Barcelona: 'Is een zaak van enorme ernst'

11 november - 13:00

Florentino Perez is boos op FC Barcelona. De president van Real Madrid heeft zich uitgelaten over het corruptie-schandaal tijdens de algemene vergadering van Real Madrid.

Barcelona is door het Spaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd voor corruptie. Volgens het OM heeft Barcelona meer dan 7 miljoen euro betaald aan de voormalige vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechtersbond, met als vermeend doel het manipuleren van wedstrijduitslagen. Sinds het nieuws voor het eerst bekend werd van de eerdere relatie van Barcelona met Enriquez Negreira in februari, is het een groot onderwerp geworden in het Spaans voetbal. Het is ook een verhaal dat de relaties tussen de twee grootmachten in Spanje heeft doen verslechteren. Toen werd gemeld dat Barcelona zou worden aangeklaagd door aanklagers in de 'Negreira-zaak', kondigde Real Madrid aan dat ze zouden verschijnen als benadeelde partij, wat niet goed viel in Catalonië.

Tijdens de algemene verdagering wil de president wat kwijt over de Negreira zaak. "Ik wil eindigen met een reflectie over de zaak Negreira, het zal kort zijn. Sterker nog, ik wil kort zijn omdat het een kwestie is die in handen van de rechters ligt en we moeten respect hebben voor de procedures en termijnen," wordt geciteerd door Dario AS

Toch wilde president Perez nog iets over kwijt over de zaak. "Het is niet normaal dat er bijna 8 miljoen euro is betaald aan de tweede scheidsrechter... en daarom heeft de club zich als aanklager gemeld. Niet alleen dat, daarom zijn we ook toegelaten als benadeelde partij. Het is een zaak van enorme ernst. Enorm," besluit Perez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!