Nieuws

Schouten in Oranje: hoe zag de korte interlandcarrière van de controleur er uit?

Schouten in Oranje: hoe zag de korte interlandcarrière van de controleur er uit?

21-11-2023 06:00 Laatste update: 06:00

Jerdy Schouten was één van de opvallende namen in de selectie van het Nederlands elftal. De controleur kwam pas eenmaal in actie voor Oranje en Voetbalnieuws vertelt je wanneer dat was.

De naam van Schouten is een opvallende in de selectie van Ronald Koeman. De afgelopen maanden liet de PSV'er wekelijks zijn klasse zien waardoor de vraag rees waarom de controlerende middenvelder niet vaker bij Oranje zat in het verleden. Komend jaar zomer staat het EK voor de deur en Schouten kan wel eens de positie naast Frenkie de Jong op zich gaan nemen, mits hij zijn stijgende lijn voort zet.

Wanneer speelde Schouten al eens in Oranje?

Louis van Gaal zag het in 2022 al eens in Schouten zitten. Voor de Nations League-wedstrijden met Wales, Polen en nogmaals Wales zat Schouten bij de selectie van Oranje. In de eerste wedstrijd tegen Wales mocht de controleur het vanaf de basis laten zien. Niet zonder succes, aangezien Oranje met 1-2 wist te winnen en Schouten bij het eerste doelpunt een assist gaf. "Een assist bij mijn debut. Hier droom je van als klein kind. Misschien voelde ik iets meer spanning dan normaal, maar de zin had wel de overhand", gaf Schouten achteraf aan bij de NOS.

Bondscoach Van Gaal was echter kritisch na zijn debuut. "Hij volbracht alles in zijn taken- en functiepakket. Maar hij speelt alleen maar met zijn rechtervoet en soms moet je ook je linker gebruiken om het spel sneller te maken." Bij die ene assist bij zijn debuut bleef het tot op heden aangezien Schouten daarna niet meer werd opgeroepen. Tegen Ierland en Gibraltar zal de middenvelder van PSV wellicht een nieuwe kans krijgen om zich te etaleren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!