Nieuws

Hartman leeft mee met Ajacied: 'Ken die jongens persoonlijk, het is wel pijnlijk'

Hartman leeft mee met Ajacied: 'Ken die jongens persoonlijk, het is wel pijnlijk'

11 november - 09:58

Waar veel Rotterdammers met een lach op hun gezicht naar de prestaties van Ajax kijken, ziet Quilindschy Hartman het anders. De verdediger speelt bij Oranje samen met meerdere Ajacieden en steunt Steven Bergwijn na zijn mindere optredens.

Hartman ziet dat het bij Feyenoord allemaal vlekkeloos lijkt te lopen. Ondanks enkele tegenslagen staat de ploeg er goed voor en maken de Rotterdammers nog kans op overwintering in Europa. Hoe anders gaat het in Amsterdam waar Ajax een middenmoter is met tegenvallende resultaten. "Na mijn debuut bij Oranje heb ik gezegd dat het allemaal lieve gasten bleken te zijn, de internationals. Dat meende ik ook echt. Je gaat ook anders tegen dingen aankijken. Ajax stond laatste en veel mensen in Nederland en zeker in Rotterdam vonden dat prachtig. Maar als je die spelers kent en spreekt, dan weet en voel je dat het een pijnlijke periode is voor die jongens", vertelt Hartman tegenover het Algemeen Dagblad.

Met name Steven Bergwijn krijgt het zwaar te verduren en dat zit Hartman niet helemaal lekker. "Kijk, ik ben speler van Feyenoord en niet verantwoordelijk voor wat er bij andere clubs gebeurt. Maar je gaat er vanuit menselijk oogpunt anders tegenaan kijken. Met Steven Bergwijn had ik goede gesprekken. Hij zei dat hij mijn positieve uitstraling bij interviews mooi vond, dat hij daar waardering voor had. Maar andersom heb ik dat ook. Hij zegt wat hij denkt als er weer naar de aanvoerdersband om zijn arm wordt gevraagd. Dat mag toch?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!