Nieuws

Ajacied had Oranje-oproep niet verwacht: 'Sta er nog niet bij stil eigenlijk'

Ajacied had Oranje-oproep niet verwacht: 'Sta er nog niet bij stil eigenlijk'

11 november - 09:30 Laatste update: 09:52

Jorrel Hato is dolgelukkig na zijn oproep voor het Nederlands elftal. De Ajacied had het nog niet verwacht om opgeroepen te worden door bondscoach Ronald Koeman.

Hato is één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax dit seizoen. De verdediger laat zien wat hij in zijn mars heeft en hield Ajax al meer dan eens op de been. Opgeroepen worden voor het Nederlands elftal had Hato echter nog niet verwacht, ondanks het feit dat Koeman donderdag nog op de tribune zat bij de wedstrijd van Ajax tegen Brihton & Hove Albion. "Ik wist wel dat de bondscoach er zat, maar verwachtte niet dat ik erbij zou zitten", begint Hato tegenover De Telegraaf. "Ik kan me mijn debuut bij Jong Oranje nog goed herinneren en twee maanden later word je al opgeroepen voor het grote Oranje. Dat is gewoon écht mooi. Al sta ik er eigenlijk nooit echt bij stil dat het zo snel gaat."

Hato is de enige debutant deze periode bij de selectie van Koeman. Of dat extra druk met zich mee brengt is de vraag, maar de altijd nog maar zeventienjarige verdediger geeft wel aan trots te zijn. "Ik ben gewoon blij dat ik op deze jonge leeftijd al basisspeler ben. Dat maakt me trots." Oranje neemt het volgende week op tegen Ierland en Gibraltar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!