Nieuws

Driessen ziet Bijlow niet snel onder de lat bij Oranje en wijst naar concurrent

Driessen ziet Bijlow niet snel onder de lat bij Oranje en wijst naar concurrent

10 november - 23:47

Valentijn Driessen is van mening dat Ronald Koeman niet direct moet kiezen voor een basisplaats voor Justin Bijlow, die na zijn blessure weer is teruggekeerd bij het Nederlands Elftal. Bij De Telegraaf gaat de analist in over wie er onder de lat moet staan tegen Ierland en Gibraltar.

Volgens Driessen doet Koeman er goed aan om Bart Verbruggen als eerste doelman te behouden bij Oranje. De chef-voetbal neemt in een nieuwe aflevering van Kick-off het optreden van de Brighton-doelman tegen Ajax (0-2) als voorbeeld. "Als hij de bal aan zijn voet heeft, denk je niet: wat gaat er in godsnaam gebeuren?", meent Driessen. De achtvoudig international kampt geregeld met blessures en moet daardoor zijn plekje onder de lat van Oranje af staan.

Eerder benoemde Koeman de Feyenoord-doelman al eens eerder als zijn eerste keuze in het Nederlands Elftal, maar daar lijkt door de recente polsblessure van Bijlow inmiddels verandering in gekozen. Waar Mark Flekken eerder het doel van Oranje verdedigde, was dat tijdens de vorige interlandperiode de taak van Verbruggen. "Volgens mij heeft Koeman ook niet gezegd dat het een uitgemaakte zaak was. In een eerder stadium gaf hij aan dat hij hoopte dat Bijlow zijn eerste keeper kon worden", gaat collega Mike Verweij verder, die daarna de vraag krijgt of Bijlow beter is dan Verbruggen. "Nee, dat denk ik niet. Misschien in potentie wel, maar ik vind dat fitheid ook een kwaliteit is. Ik hoop dat Bijlow de komende tijd fit blijft. Dat gun je hem wel."

Het Nederlands Elftal komt in de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland op 18 november in actie tegen Ierland, waar drie dagen later een trip naar Gibraltar volgt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!