Nieuws

'Dortmund-selectie gehavend voor duel met Ajax, Haaland op de weg terug'

'Dortmund-selectie gehavend voor duel met Ajax, Haaland op de weg terug'

11-10-2021 09:49

Borussia Dortmund ziet tijdens de interlandperiode de ene na de andere speler geblesseerd raken. Die Schwarzgelben lijken tegen Ajax op 19 oktober met een gehavend elftal aan te treden.

Manuel Akanji liep in de WK-kwalificatiewedstrijd met Zwitserland tegen Noord-Ierland een kwetsuur op. Hoelang hij uit de roulatie is, is niet bekend, al staat het treffen met Ajax voor de centrale verdediger op een kier. Akanji is al teruggekeerd naar Duitsland om te herstellen van zijn blessure.

De lappenmand breidt zich alsmaar uit in het Ruhrgebied, want behalve Akanji hebben Thorgan Hazard en Thomas Meunier (beiden België), Raphaël Guerreiro (Portugal) en Youssoufa Moukoko (Duitse beloften) het trainingskamp van de nationale ploeg verlaten. Daarnaast is de Noorse topschutter Erling Haaland ook nog altijd herstellende van een blessure. Ruhr Nachrichten weet echter dat de Golden Boy op de weg terug is. 

Of Haaland op tijd fit is voor Ajax-uit, wordt afwachten. Dinsdag 19 oktober wordt de derde groepsfasewedstrijd in de Champions League in Amsterdam afgewerkt. Eerst krijgt Dortmund dit weekend FSV Mainz nog op bezoek. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!