Nieuws

Van Hanegem geeft advies aan Ajacied: 'Ga gewoon voetballen'

Van Hanegem geeft advies aan Ajacied: 'Ga gewoon voetballen'

10 november - 15:25

In de Willem & Wessel podcast heeft Willem van Hanegem zijn visie gedeeld over Ajax-spits Brian Brobbey. Hij ziet in Brobbey veel potentie, maar geeft ook advies aan het adres van de spits.

Op de vraag of Brobbey in de toekomst een goede spits wordt reageert Van Hanegem positief. "Dat zou kunnen, ja," vertelt de Feyenoord-icoon. Hierna gaan de mannen verder over wat de Ajax-spits hiervoor moet doen. "Als iemand iets zegt van het kaliber Koeman en Van Basten. Dan zou ik daar als Brobbey zijnde blij mee zijn".

Van Hanegem blijft geloven dat Brobbey in de toekomst de eerste spits van het Nederlands-elftal kan worden: "Hij kan veel beter voetballen dan mensen denken." De Kromme vermoedt dat Brobbey denkt dat hij een veel betere spits kan zijn dan dat hij nu is en dat hij daarom gefrustreerd rondloopt op het veld.

Tot slot geeft de oud-verdediger een advies aan de spits. "Ga gewoon voetballen en ga meedoen met het spel. En niet alleen op het veld staan als stootblok," besluit Van Hanegem.

Brobbey kwam dit seizoen zestien keer in actie voor de club uit Amsterdam en wist hierin vijf keer het net te vinden. De spits is ondanks de kritiek van bondscoach Ronald Koeman, andermaal opgeroepen voor het Nederlands-elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!