Nieuws

Oude bekende Berg doet boekje open: 'Griekenland was heel corrupt'

Oude bekende Berg doet boekje open: 'Griekenland was heel corrupt'

07-02-2022 14:37

Marcus Berg, oud-spits van onder meer FC Groningen en PSV, heeft een boekje opengedaan over de bizarre taferelen die hij meemaakte in zijn tijd als speler van Panathinaikos. Bij die club genoot hij van het Griekse voetbal, alhoewel hij tegelijkertijd signalen van matchfixing opving.

Berg speelde tussen 2013 en 2017 voor Panathinaikos en genoot van 'de passie die heerste onder de Grieken'. Tegelijkertijd hekelt Berg de opmerkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden. "Maar als je op een bepaald aantal gele kaarten staat, weet je dat je de volgende wedstrijd ook een gele kaart krijgt", vertelt hij aan Göteborgs-Posten. "Dan weet je dat je de volgende wedstrijd ook geel gaat krijgen en geschorst wordt. Je weet dat het gaat gebeuren, heel corrupt", vervolgt hij.

Een soortgelijke situatie die Berg zelf meemaakte, staat hem nog altijd helder op zijn netvlies. Hij memoreert over een moment dat zijn coach tegen hem zei dat een blik op de scheidsrechter voldoende zou zijn voor een gele kaart. "In de wedstrijd probeer ik de bal op mijn borst aan te nemen, maar krijg ik een gele kaart wegens hands", zucht Berg.

De Zweed denkt dat er ook matchfixing plaats vond in het Zuid-Europese land. Volgens Berg zeiden spelers voorafgaand aan de wedstrijd al te weten dat het bij rust 3-0 zou staan. "Het was dan ook daadwerkelijk die tussenstand. Ik hoorde van spelers die bij andere clubs zaten dat het zo werkte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!