Nieuws

Update: Postecoglou verwacht geblesseerde Van de Ven pas in maart of april terug

Update: Postecoglou verwacht geblesseerde Van de Ven pas in maart of april terug

9 november - 13:52 Laatste update: 10 november - 14:23

Micky van de Ven komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie voor Tottenham Hotspur. Volgens The Telegraph hopen de Londenaren dat de Oranje-international niet geopereerd hoeft te worden aan zijn hamstring, anders gaan ze wellicht op zoek naar een extra versterking voor in de winter.

Afgelopen maandag sloeg het noodlot toe voor Van de Ven, die tot dusver een uitermate sterke indruk maakt bij The Spurs. In het Premier League-duel met Chelsea (1-4 verlies) ging vlak voor rust geblesseerd naar de kant. De eerste voortekenen waren al niet gunstig, maar dat wordt nu dus steeds meer bekrachtigd.

'Schattingen suggereren dat Van de Ven op zij vroegst tot januari uitgeschakeld zou kunnen zijn, hoewel Tottenham nog geen vast tijdschema voor zijn terugkeer heeft vastgesteld en de eerste scan nog moet worden genomen', schrijft de krant.

Het is hoe dan ook een enorme domper voor de 22-jarige centrumverdediger, die afgelopen zomer voor maar liefst veertig miljoen euro overkwam van VfL Wolfsburg. Dankzij zijn uitstekende optredens in de Premier League maakte Van de Ven op 13 oktober jongstleden zijn debuut voor het Nederlands elftal. In de thuiswedstrijd tegen Frankrijk mocht hij tien minuten invallen.

Update: Manager Ange Postecoglou heeft bevestigd dat de blessure van Micky van de Ven zwaarder is dan aanvankelijk gedacht. De manager van Tottenham Hotspur verwacht dat Van de Ven pas "een paar maanden na het nieuwe jaar" weer inzetbaar zal zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!