Interview

Courtois haalt snoeihard uit: 'Ze denken alleen maar aan hun portemonnees'

Courtois haalt snoeihard uit: 'Ze denken alleen maar aan hun portemonnees'

11-10-2021 09:31

Thibaut Courtois is fel tegenstander van de Nations League. De Belgische goalie haalt in een bijna twee minuten durend betoog snoeihard uit naar de beleidsbepalers van de UEFA.

België speelde om de derde plaats van de Nations League, maar dat duel had niet afgewerkt hoeven te worden als het aan Courtois ligt. "Deze wedstrijd is gewoon een geldwedstrijd, daar moeten we eerlijk over zijn. We spelen het alleen, omdat het de UEFA meer geld oplevert", begint hij zijn betoog. "Als je ziet met hoeveel wisselingen beide ploegen aan de aftrap staan, zegt dat genoeg. Het laat zien dat we simpelweg teveel wedstrijden spelen. Als we in de finale stonden, hadden er andere jongens gespeeld."

De keeper van Real Madrid maakt zich boos om het drukke speelschema. "In juni speelden we nog vier Nations League-wedstrijden. Waarom?", vraagt hij zich af. "Straks in november (2022, red.) volgt een WK, waarna we tot achterin juni doorspelen. Dan spelen we dus twaalf maanden aan één stuk. We raken geblesseerd, dat kan niet anders", maakt Courtois een statement richting de UEFA.

Een statement die hij nog even wil benadrukken. "Als we niks zeggen, verandert er niks. Ze kunnen nog meer Super Leagues of weet ik veel wat oprichten, maar ze denken totaal niet aan de spelers. Ze maken zich alleen maar zorgen over hun portemonnees. Wij spelers zijn geen robots. Hier moet meer aandacht voor komen", besluit hij nog enigszins rustig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!