Opinie

Zelfzuchtige actie Lozano wekt woede: 'Ik zei; 'Meteen wisselen die gozer!''

Zelfzuchtige actie Lozano wekt woede: 'Ik zei; 'Meteen wisselen die gozer!''

8 november - 23:46

Theo Janssen vindt het onbegrijpelijk dat Hirving Lozano vlak voor tijd van het Champions League-duel met RC Lens voor eigen succes ging. De PSV-aanvaller brak samen met Johan Bakayoko door om de 2-0 te maken, maar schoot zelf op doel, terwijl zijn collega er veel beter voor stond. De Mexicaan liet het daardoor na om de wedstrijd in het slot te gooien.

"Voor hetzelfde geld vliegt 'ie er wel in aan de andere kant en dan is het wel een dingetje", zegt Wesley Sneijder na afloop bij RTL 7. Een bal op de paal van de Fransen voorkwam nog een late gelijkmaker.

Janssen reageert vol verbazing en ook een beetje woede. "In het voetbal gaat het ook om elkaar iets gunnen. Deze bal moet je gewoon gunnen", aldus de analist. "Ik werd binnen al gek. Ik zei; 'Meteen wisselen die gozer!'. Als je zo'n bal niet afgeeft… Je speelt voor PSV. De tegenstander krijgt toch wat mogelijkheden. Dan krijg je een moment om de 2-0 te maken en moet je hem spelen."

Sneijder vond Lozano sowieso geen sterke indruk maken. "Hij was vanavond weer te geforceerd", besluit de recordinternational van Oranje.

PSV staat door de 1-0 zege op Lens op de tweede plaats in poule B. De eerstvolgende wedstrijd in het miljardenbal vindt plaats op 29 november, als de uitontmoeting met Sevilla op het programma staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!