Reactie

Matchwinner De Jong ergerde zich aan Lens: 'Ze wilden ons rode kaarten aannaaien'

Matchwinner De Jong ergerde zich aan Lens: 'Ze wilden ons rode kaarten aannaaien'

8 november - 23:24 Laatste update: 23:26

Luuk de Jong was woensdagavond weer eens goud waard voor PSV. De spits zorgde met de enige goal van de wedstrijd voor een 1-0 zege op RC Lens, waardoor de Eindhovenaren hoop mogen blijven houden op overwintering in de Champions League. Volgens hem was het een zeer zware strijd in het Philips Stadion.

"Het koste heel veel energie vandaag. Dat zag je ook wel", aldus De Jong na afloop voor de camera's van RTL 7. "Zij die een speelstijl hanteren van vol druk zetten op ons. Dan kun je wel gaan proberen op te bouwen, maar dat is lastig." De Jong zag hoe de strijd om tweede ballen daardoor cruciaal werd. "In de eerste helft hadden we daar wat moeite mee. Toen scoorden we wel een goal, maar hadden we toch moeite om de controle te krijgen. En in de tweede helft denk ik dat we beter begonnen aan de bal. We hebben niet hele grote kansen weggegeven en af en toe in de eindfase dacht ik dat we zelf nog een of twee hadden moeten maken."

De goal had echter net zo goed aan de andere kant kunnen vallen. Een bal op de paal zorgde er bijvoorbeeld voor dat PSV de overwinning over de streep kon trekken. "Daar moet je niet mee bezig zijn, maar natuurlijk. Het blijft voetbal. Ik moet complimenten geven aan het team aan hoe we verdedigd hebben. We hebben heel veel een-op-een gestaan achterin. Dat moet ook in zulke wedstrijden. Want je merkt dat de tegenstander heel veel energie geeft en dan wordt het heel pittig."

De Jong kijkt in ieder geval niet terug op een zeer sportieve ontmoeting met Lens. "Ik merkte aan hen dat ze heel erg bezig waren met provoceren en te zorgen dat wij ergens op gingen reageren", vervolgt hij. "Ik had het gevoel dat ze alleen maar probeerden om ons kaarten aan te naaien. Misschien een rode. Ik vond het niet zo netjes hoe ze tekeer gingen. De jongens bij hun achterin waren ook continu bezig."

Na zijn cruciale goal gaat de titel 'Man van de Wedstrijd' uiteraard naar De Jong, maar hij vindt dat de rest van zijn teamgenoten daarmee tekort worden gedaan. "In het voetbal is het zo dat als je de winnende goal maakt, je de man of the match wordt. Maar ik heb heel veel andere jongens gezien vandaag die fantastisch waren."

Is De Jong wellicht de beste kopper van de wereld? "Dat zal ik nooit over mezelf zeggen. Natuurlijk is dat een kwaliteit van mij. Ik vind het jammer dat die ballen soms net niet vaker de zestien ingegooid worden. Maar ter wereld… Er zijn denk ik een hele hoop."

Door de overwinning heeft PSV de volgende ronde in ieder geval weer in eigen handen en mag De Jong hoop houden om zijn kwaliteiten in de knock-outfase te laten zien. 'Ja, dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We kunnen van deze ploeg winnen en dat gaan we doen vandaag en dan staan we er gewoon heel goed voor. En uit bij Sevilla denk ik ook dat we een goede kans hebben om te winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!