Nieuws

'Voormalig Feyenoord-spits Pellè kan transfervrije status in Serie A verzilveren'

'Voormalig Feyenoord-spits Pellè kan transfervrije status in Serie A verzilveren'

07-02-2022 12:58

De clubloze Graziano Pellè maakt mogelijk zijn rentree op het hoogste niveau in Italië. Nadat zijn contract op 1 juli afliep bij Parma is de goalgetter clubloos. Volgens diverse Italiaanse media zingt zijn naam rond bij Serie A-club Sampdoria.

Eerste spits Manolo Gabbiadini viel afgelopen week uit met een zware blessure, waardoor Sampdoria vlak na het sluiten van de transfermarkt creatief moet zijn in de zoektocht naar een nieuwe spits. Pellè moet als noodverband gaan gelden bij de Blucerchiati, schrijven onder meer Calciomercato en Il Secolo XIX.

Daarnaast worden de namen van voormalig Juventus-spits Sebastian Giovinco en de clubloze Diego Costa genoemd. Tien jaar geleden kwam de oud-spits van Feyenoord al eens in actie voor de huidige nummer zestien van de Serie A.

Nadat dat avontuur op een teleurstelling was uitgedraaid, ontpopte Pellè zich bij Feyenoord tot afmaker pur sang. Voor Feyenoord scoorde hij 55 keer in 66 officiële duels, waarna hij ook furore wist te maken bij Premier League-club Southampton. Na vier jaar in China voor Shandong Luneng te hebben gespeeld keerde hij in 2020 terug naar Parma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!