Opinie

Til start bij PSV: 'Je moet winnen thuis, dus iets opportunistischer gaan spelen'

Til start bij PSV: 'Je moet winnen thuis, dus iets opportunistischer gaan spelen'

8 november - 20:22 Laatste update: 20:24

Guus Til begint woensdagavond in de basis bij PSV. De Eindhovenaren spelen een cruciaal duel in de Champions League, thuis tegen RC Lens. Theo Janssen en Wesley Sneijder analyseren voor RTL 7 de keuzes van trainer Peter Bosz.

Sneijder denkt dat de tienpositie de enige is waar Bosz echt twijfelt. Vanavond vult hij dat in met Til. In de voorgaande Champions League-wedstrijden was die eer nog aan Ismael Saibari en Malik Tillman. "Je moet winnen thuis, dus je moet iets opportunistischer gaan voetballen", aldus de recordinternational van Oranje. "Dan is het wel leuk om balbezit te hebben, maar je moet er nu doorheen. Je moet lopende mensen krijgen die eroverheen komen."

Janssen vertelt dat PSV twee weken geleden op het middenveld vaak met drie spelers tegenover twee van Lens stond. "Zij spelen 5-2-3, dat systeem. Normaal gesproken heb je dan een overtal als je rustig aan de bal bent. Waar PSV vandaag de kansen in krijgt is, als Lens aan het aanvallen is, dat hun beide backs aanvallend mee zijn. Dan zul je zien dat je in de omschakeling heel even met vier tegen drie staat. Daar liggen absoluut mogelijkheden."

Sneijder hoopt vooral op een prachtige wedstrijd waarin PSV zich zal willen laten zien. "Je speelt thuis en je móet. Vanaf minuut één moet het publiek erachter gaan staan. Dan weet je ook dat PSV thuis heel veel teweeg kan brengen. Dat hebben ze in het verleden ook wel laten zien. Ik zal iedereen willen aansporen om te gaan staan en PSV negentig minuten lang naar de overwinning te schreeuwen."

PSV – RC Lens begint om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!