Nieuws

Romano en Flamengo-directeur spreken geruchten rond ruildeal Antony tegen

Romano en Flamengo-directeur spreken geruchten rond ruildeal Antony tegen

8 november - 15:42

De spectaculaire ruildeal tussen Manchester United en Flamengo lijkt slechts bij geruchten te blijven. Zo zou Antony wel eens ingezet kunnen worden bij het binnenhalen van Gabriel Barbosa. Nu hebben zowel Fabrizio Romano als Flamengo-directeur Marco Braz de geruchten tegengesproken.

Eerder deze week kwamen de geruchten rond een tijdelijke terugkeer van de tegenvallende Antony naar Brazilië voor het eerst in de lucht. De aanvaller van United zou kunnen worden ingezet als onderdeel bij het aantrekken van Barbosa. In Manchester vallen de aanvallers flink tegen, waardoor er gekeken wordt naar versterkingen. Echter weet Romano nu te melden dat dit niet met Antony als ruilmiddel voor Barbosa gaat gebeuren. 'Ik begrijp dat Antony niet bij Flamengo of welke Braziliaanse club dan ook terugkeert, ondanks de recente geruchten. Die mogelijkheid wordt niet eens overwogen', meent de transfergoeroe. 'Geen huurdeal en plannen om terug te keren naar Brazilië ondanks geruchten over een ruildeal voor Gabigol.'

Bij Flamengo zouden ze zelf ook niks zien in een ruildeal met Untied. Zo noemde vice-president Braz dat de geruchten 'nul procent kans' heeft. Antony verliet Brazilië in de zomer van 2020, nadat Ajax de aanvaller voor ruim vijftien miljoen euro had overgenomen van São Paulo. Twee jaar later verkochten de Amsterdammers de aanvaller voor maar liefst 95 miljoen euro aan Manchester United, waar men nog niet van hem heeft kunnen genieten. In 55 optredens voor The Red Devils is Antony goed voor slechts acht doelpunten en drie assists.

Voor Barbosa, die in 2016 als groot talent door Inter naar Europa werd gehaald, pakt een terugkeer naar zijn thuisland goed uit. Na een eerdere huurperiode in de winter van 2019, volgde een jaar later een definitieve overname door Flamengo. In 256 wedstrijden tekende Gabigol voor 139 doelpunten en 38 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!