Nieuws

Waarom viert Xavi Simons zijn doelpunten altijd met een 'bel' celebration?

Waarom viert Xavi Simons zijn doelpunten altijd met een 'bel' celebration?

8 november - 12:45

Xavi Simons is dé man in vorm bij RB Leipzig. De 20-jarige Nederlander was in het Champions League-duel met Rode Ster Belgrado verantwoordelijk voor het eerste doelpunt en deed vervolgens zijn beroemde 'bel' celebration. Maar waarom telefoneert Simons altijd na een treffer? VoetbalNieuws zocht het voor je uit. 

De overstap van PSV, via Paris Saint-Germain, richting Leipzig heeft Simons bepaald geen windeieren gelegd. De aanvallende middenvelder speelde al zeventien wedstrijden in het shirt van Die Roten Bullen en was goed voor vijf doelpunten en zeven assists. Dinsdag was het weer raak voor Simons: de kleine dribbelaar was iedereen te snel af en ronde vervolgens fraai af. Na zijn doelpunt deed hij andermaal zijn celebration. Maar met wie belt Simons eigenlijk na een goal? 

Waarom viert Xavi Simons zijn doelpunten altijd met een 'bel' celebration?
Xavi Simons 'belde' al in zijn tijd bij PSV

Playstation
Een paar maanden geleden, toen hij nog in het PSV-shirt actief was, onthulde Simons in een Q&A met de NOS wat zijn beweegredenen zijn. "Iedereen vraagt me dat", lachte Simons. "Vroeger ging ik altijd met mijn broer playstationen en toen kon je al celebrations doen. Toen deed ik dat altijd", onthult de middenvelder, terwijl hij met zijn vinger wijst richting zijn broer. "Ik bel eigenlijk met hem." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!