Nieuws

Brobbey ziet racistische tiener straf krijgen: 'Hoop dat hij van zijn fout leert'

Brobbey ziet racistische tiener straf krijgen: 'Hoop dat hij van zijn fout leert'

8 november - 12:11 Laatste update: 13:44

Brian Brobbey hoopt dat de jongen die hem racistisch bejegende na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente heeft geleerd van zijn fouten. De spits van Ajax heeft meegekregen dat de tiener een taakstraf heeft gekregen.

Na afloop van het duel tussen Twente en Ajax van dit seizoen ging het voor de tweede keer op rij mis voor Brobbey. Een jongen belaagde hem met racistische teksten en werd gelijk door de clubleiding van de Tukkers in de kiem gesmoord. Woensdag werd bekend dat hem een taakstraf is opgelegd.

"Ik denk dat het alleen maar beter is dat die jongen dat heeft gekregen", begint Brobbey, op de persconferentie in aanloop naar Brighton. De Nederlander is alles behalve rancuneus. "Ik hoop dat hij van zijn fout gaat leren, dat het niet goed is wat hij deed. Dan is het boek voor mij ook gesloten."

Brobbey zit in ieder geval ogenschijnlijk goed in zijn vel. De spits maakte afgelopen zondag een goede kopgoal en werkt met vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Brighton in de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!