Nieuws

FC Twente-fan die Brobbey racistisch bejegende kent zijn straf

FC Twente-fan die Brobbey racistisch bejegende kent zijn straf

8 november - 10:30

De FC Twente-fan die Brian Brobbey na afloop van de wedstrijd FC Twente - Ajax racistisch bejegende weet zijn straf. De minderjarige supporter kreeg een werk- of leeropdracht opgelegd. Wat de precieze straf is laat het Openbaar Ministerie achterwege vanwege de leeftijd van de verdachte.

Na afloop zou de zestienjarige oerwoudgeluiden hebben gemaakt richting de spits van Ajax. De officier van justitie vindt dat de jongen zich door deze uitlatingen schuldig heeft gemaakt aan ‘belediging met een een discriminatoir karakter’, zo las de verklaring van het OM. 

De verdachte schreef al een excuusbrief aan Brobbey en kreeg naast, de vele reacties die hem confronteerde met zijn daad, ook een stadionverbod opgelegd. Hij was nog nooit in aanraking gekomen met justitie en het Openbaar Ministerie oordeelde dat hij handelde uit groepsdruk. 

Het was niet de eerste keer dat de Ajax-spits te maken heeft gehad met racisme. Vorig jaar tijdens het uitduel met FC Utrecht werden er racistische leuzen gescandeerd en maakte mensen op de tribune ook oerwoudgeluiden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!