Interview

Villarreal-uitblinker Danjuma oogst lof: 'Hij was altijd overtuigd van zichzelf'

Villarreal-uitblinker Danjuma oogst lof: 'Hij was altijd overtuigd van zichzelf'

11-10-2021 09:14

Arnaut Danjuma is na een afwezigheid van drie jaar terug bij het Nederlands elftal. De vleugelspeler van Villarreal CF heeft een niet alledaagse route afgelegd naar de top van Europa. AZ-trainer - en voormalig coach van Danjuma - Pascal Jansen geniet van de opkomst van zijn oud-pupil. 

Via TOP Oss belandde Danjuma in de jeugdopleiding van PSV, om via NEC, Club Brugge en Bournemouth bij Villarreal te belanden. "Had ik dit verwacht? Ik vind het moeilijk om te zeggen", erkent Jansen in gesprek met De Telegraaf. Bij PSV werkten Danjuma en Jansen samen. "Je zag dat hij heel talentvol was, maar bij PSV had hij het ook heel moeilijk." Uiteindelijk bleef het voor Danjuma beperkt tot één wedstrijd voor Jong PSV, waardoor hij naar NEC vertrok. Jansen stelt dat de buitenspeler moest opboksen tegen 'een paar kanonnen in de opleiding', zoals Steven Bergwijn.

"Hij heeft wel aangetoond dat er met doorzettingsvermogen en geloof in jezelf veel mogelijk is", steekt Jansen de loftrompet. "Arnaut is een extravagante en creatieve speler, een jongen die ook heel eigenwijs is. Bij NEC was hij altijd al heel overtuigd van zichzelf en super ambitieus. Het is erg leuk dat hij zo’n enorme carrière heeft weten op te bouwen."

Inmiddels maakt Danjuma al een aantal weken furore in Spanje, wat hem een plek bij Oranje heeft opgeleverd. Jansen denkt dat zijn effectiviteit hem geholpen heeft in zijn ontwikkeling. "Arnaut had altijd al zijn snelheid, bewegelijkheid en creativiteit, maar dat heeft hij de laatste jaren ook omgezet in effectiviteit. Hij heeft op het hoogste niveau aangetoond doelpunten te kunnen maken", licht hij toe. "Uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf afgedwongen. Als je ziet hoe hij La Liga is binnengestormd, dan bewijst hij wel dat hij bijzondere kwaliteiten heeft", besluit Jansen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!