Nieuws

'De trainer heeft tegen mij gezegd dat ik gewoon met mijn voeten moet spreken'

'De trainer heeft tegen mij gezegd dat ik gewoon met mijn voeten moet spreken'

7 november - 19:07

Steven Bergwijn voelt dat het vertrouwen bij Ajax steeds meer terugkeert, zo geeft de aanvoerder aan tegenover ESPN. De aanvaller benoemt daarnaast het grote verschil tussen Maurice Steijn en opvolger John van ’t Schip.

Met interim-trainer Van ’t Schip aan het roer wist Ajax twee wedstrijden, tegen FC Volendam en SC Heerenveen, te winnen. "Winnen is altijd lekker. Het geeft weer een goed gevoel en een boost aan het team", aldus Bergwijn. "John geeft iedereen weer het goede gevoel. Niet alleen aan de elf spelers die spelen, maar ook aan de reservespelers. Hij probeert de hele selectie belangrijk te maken", meent Bergwijn", die naar eigen zeggen als een andere versie van zichzelf op het veld staat. "Voorin had ik steeds vaker dat ik dacht, 'nu gewoon simpel'. Je wilt de bal niet verliezen. Nu heb ik weer in mijn hoofd, 'ik moet gewoon gaan en als het fout gaat, gaat het fout'."

Als aanvoerder kreeg Bergwijn de nodige kritiek te verduren en kreeg dus al vaderlijk advies van zijn nieuwe oefenmeester. "De trainer heeft tegen mij gezegd dat ik gewoon met mijn voeten moet spreken. Ik ben niet echt een prater, dus dan moet ik maar extra hard werken op de training, zodat ik de motivatie kon overbrengen op de groep", geeft de aanvaller aan. Binnen zijn team ziet Bergwijn de lach weer terugkeren. "Ik merk meer plezier en beleving bij de jongens. Dat is ook wel iets wat de trainer van ons eist. Hij wil de lach weer zien op ons gezicht."

In de Eredivisie staat de teller van Bergwijn na acht wedstrijden op vijf doelpunten en één assist, waar dit in de Europa League nog op één doelpunt staat. Donderdagavond kan de aanvaller tegen Brighton op jacht naar zijn tweede treffer in Europa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!