Nieuws

Nederlands 'type Leão' scoorde in de Champions League: 'Een droom die uitkomt'

Nederlands 'type Leão' scoorde in de Champions League: 'Een droom die uitkomt'

7 november - 14:51

De naam Jaden Montnor zal bij de meeste voetbalvolgers misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar dat hij in de Champions League gescoord heeft staat vast. De Nederlander noemt zichzelf in gesprek met VoetbalPrimeur een type 'Marcus Rashford of Rafael Leão'.

Montnor speelde in Nederland in het tweede van Almere City, waarna het uit Cyprus afkomstige Aris Limassol verkoos boven onder meer Excelsior, Vitesse en Sturm Graz. Met de Cyprioten bereikte hij afgelopen zomer de voorrondes van de Champions League, waarin hij tot scoren kwam.

"Dat is toch gewoon een droom die uitkomt. Als kleine jongen doe je het eigenlijk allemaal hiervoor", begint hij in gesprek met VP. "Ik voetbal vanaf mijn negende of tiende, dan kijk je altijd naar de Champions League. Als je daar dan zelf mag staan en dan ook nog eens scoort, dat is gewoon een mooi moment."

Montnor is een aanvaller die naar eigen zeggen in wezen iets wegheeft van het spel van Rashford of Leão. "Ik denk toch wel meer Leão, hem vind ik een van de beste spelers op dit moment. Als je gaat kijken op tv, lijkt het alsof hij niet zo snel is. Maar als je écht z'n wedstrijd kijkt: hij gaat zo met gemak langs je. Het is echt ongelofelijk", besluit hij.

Montnor wist het met Aris Limassol niet tot het hoofdtoernooi van het miljardenbal te schoppen, maar schittert nu wel in de Europa League. De Cyrpioten delen de poule met Real Betis, Rangers FC en Sparta Praag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!