Nieuws

Van Bommel: 'Hebben het onszelf moeilijk gemaakt door Champions League te halen'

Van Bommel: 'Hebben het onszelf moeilijk gemaakt door Champions League te halen'

7 november - 12:55 Laatste update: 12:55

Mark van Bommel denkt dat het voor zijn Royal Antwerp FC misschien beter was geweest om Europa League te spelen. In de Champions League hebben de Belgen het enorm zwaar en lijkt na drie groepswedstrijden overwintering uit zicht.

Antwerp verloor alle drie de duels en staat op nul punten in de groep met FC Barcelona, FC Porto en Shakhtar Donetsk. Overwintering lijkt dus uit zicht voor de mannen van Van Bommel. "Dat wil overigens niet zeggen dat we nul procent kans hebben", vertelt de Nederlandse oefenmeester op de persconferentie. "Ik wil gewoon realistisch zijn richting de spelers/ Ik kan nu wel zeggen dat we voor negen punten uit drie wedstrijden gaan, maar dan zou ik niet geloofwaardig overkomen."

Achteraf gezien was het voor Antwerp misschien beter om in de Europa League te spelen. "Het blijft een feit dat we het onszelf moeilijk hebben gemaakt door de Champions League te halen, hoe gek dat ook klinkt. In de Europa League hadden we nu drie punten gehad, of vier, of zes. Misschien zelfs wel negen", besluit Van Bommel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!