Nieuws

Clubiconen en stadionspeakers: dit zijn de topscorers aller tijden van Feyenoord

Clubiconen en stadionspeakers: dit zijn de topscorers aller tijden van Feyenoord

7 november - 09:39 Laatste update: 09:39

Santiago Giménez is dit seizoen hard op weg om topscorer van de Eredivisie te gaan worden. De Mexicaan scoort bijna iedere week, maar komt nog lang niet in de buurt van de cijfers van de echte clubtopscorers. Voetbalnieuws zocht voor je uit wie de meeste doelpunten maakten voor Feyenoord.

Bij Feyenoord speelde de afgelopen jaren constant een echt goede spits. Graziano Pellè, John Guidetti en nu dus Giménez. Maar, zo vaak scoren als de clubtopscorer aller tijden zal hen nooit lukken. Cor van der Gijp kreeg het in 233 wedstrijden voor de club voor elkaar om 177 maal het net te vinden en daarmee staat hij stipt op nummer één. De top drie wordt gecomplementeerd door Ove Kindvall en Dirk Kuyt met respectievelijk 125 en 119 doelpunten.

In de top tien zijn verder geen spelers terug te vinden die nog actief zijn voor Feyenoord. Wel staat voormalig aanvoerder Steven Berghuis in de lijst, maar hij koos voor een avontuur bij Ajax. Clubiconen Willem van Hanegem wist in 372 wedstrijden 107 keer tot scoren te komen terwijl Peter Houtman 91 keer de doelman passeerde. Coen Moulijn, die met een standbeeld en de naam van de clubmascotte wordt geëerd, kwam tot 84 doelpunten. 

De volledige top tien:

1. Cor van der Gijp - 177
2. Ove Kindvall - 125
3. Dirk Kuyt - 119
4. Willem van Hanegem - 107
5. Jon Dahl Tomasson - 92
6. Peter Houtman - 91
7. Henk Schouten - 90
8. Steven Berghuis - 87
9. Coen Moulijn - 84
10. Theo de Jong - 81


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!