Nieuws

Koeman zet zijn vraagtekens: Met alle respect, goed afwerken is te trainen

Koeman zet zijn vraagtekens: "Met alle respect, goed afwerken is te trainen"

7 november - 07:48
5

Ronald Koeman weet nog niet zeker wat hij aanmoet met Brian Brobbey. De Nederlandse spits is fysiek sterk en snel, maar heeft dit seizoen veel kansen nodig om tot scoren te komen. Een probleem dat volgens Koeman al opgelost had moeten zijn. 

Koeman schuift maandag aan bij Rondo en moet binnenkort weer aan de bak met het Nederlands elftal. Op 18 en 21 november wachten Ierland en Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Ik hoop nog steeds dat hij zich verder ontwikkelt", stelt Koeman over Brobbey. "In de vorige interlandperiode hadden we hem erbij en dan zie je wel dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed zijn. Dan vraag ik me af wat je doet bij de clubs waar je hebt gespeeld."

Brobbey maakte een fraaie kopgoal tegen sc Heerenveen en zag dat zijn tweede treffer werd afgekeurd vanwege een duw. John Bosman moet Brobbey binnenkort gaan helpen met zijn kopballen. "John Bosman, met alle respect, moet dan de spitsentrainer worden waar hij naar uitkijkt. Als trainer ga je daar toch extra mee aan de slag? Goed afwerken is te trainen", besluit Koeman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!