Nieuws

Mané dankt bondscoach Cissé na eerste Afrika Cup-winst in geschiedenis

Mané dankt bondscoach Cissé na eerste Afrika Cup-winst in geschiedenis

07-02-2022 09:22 Laatste update: 10:59

In Senegal is men door het dolle heen na het winnen van de Afrika Cup. Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi gaat de titel naar het West-Afrikaanse land.

 "Ik weet dat het Senegalese volk veel heeft geleden, maar ik draag deze titel op aan Aliou Cissé", zo tekent Voetbal International op uit de mond van Liverpool-speler Sadio Mané. Cissé is al sinds 2015 bondscoach van Senegal. "Als je zou weten wat hij allemaal heeft gedaan voor het team. Na mijn gemiste strafschop moest ik eerst aan hem denken. Toen ik die laatste penalty maakte, dacht ik direct aan hem." 

Senegal won na strafschoppen zondagavond de finale van de Afrika Cup van Egypte. In zowel de reguliere speeltijd als de verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Mané wist in de reguliere speeltijd een strafschop niet te verzilveren, maar in de penaltyreeks maakte hij de beslissende strafschop voor Senegal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!