Nieuws

Promes ontkent neersteken neef, die emotioneel reageert: 'Wil je het zien?'

Promes ontkent neersteken neef, die emotioneel reageert: 'Wil je het zien?'

6 november - 18:14 Laatste update: 18:14

Quincy Promes ontkent dat hij zijn neef heeft neergestoken. De oud-Ajacied werd eerder dit jaar nog veroordeeld voor 1,5 jaar cel. De emoties liepen maandag hoog op, toen de zaak werd besproken in het gerechtshof in Amsterdam.

Promes wil daarom tevens niet de schadevergoeding betalen waartoe hij in een civiele procedure werd veroordeeld. De voetballer was zelf niet aanwezig in Amsterdam, maar stuurde in plaats daarvan drie advocaten. In de zomer van 2020 zou hij tijdens een familiefeest zijn neef met een mes in de knie hebben gestoken, omdat hij een ketting van diens tante had gestolen.

Het Parool deed verslag van de zaak. 'Toen de advocaten van Promes stelden dat ‘de foto’s die het slachtoffer heeft ingebracht ook van iemand anders kunnen zijn', was de neef van Promes het zat: "Wil je het zien?", riep hij. "Sorry dat mijn cliënt geïrriteerd reageert", zei zijn advocaat Yehudi Moszkowicz. "Ik ben geïrriteerd en niet zo’n beetje ook… tsss…", zei Esajas weer. Om even later opnieuw te roepen: "Wil je het zien?"'

De voorzitter van het gerechtshof vroeg hoe met momenteel met de neef gaat. "Ik kom haast niet buiten", was zijn antwoord. "Ik zit in een sociaal isolement. Promes is de aandacht gewend, ik niet, ik heb nergens om gevraagd. Ik krijg alleen maar shit over me heen, alsof ik lieg. Alsof ik zijn carrière wil breken. Het gaat Promes geen flikker aan hoe het met me gaat. Overal wordt over me geluld, als ik naar de kapper ga hoor ik ze al fluisteren. Ik zou ook liever ver weg gaan, niet naar Rusland, maar naar een andere planeet of zo."

Op 16 januari doet het gerechtshof een uitspraak over de vraag of Promes de schadevergoeding moet betalen. Zijn neef en de advocaat lieten al beslag leggen op een villa ter waarde van 1,2 miljoen euro. De schadeclaim zal ook in de buurt liggen van dat bedrag.

Promes staat sinds 2021 onder contract bij Spartak Moskou, waardoor hij bijna onbereikbaar is voor justitie. Bovendien wordt hij nog verdacht van betrokkenheid bij een drugszaak. Promes zou ondertussen een Russisch paspoort hebben aangevraagd, maar dat is nog nooit officieel bekrachtigd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!