Wedstrijdverslag

Senegal schrijft geschiedenis en wint na penalty's Afrika Cup van Egypte

Senegal schrijft geschiedenis en wint na penalty's Afrika Cup van Egypte

07-02-2022 08:42 Laatste update: 10:33

Senegal heeft zondagavond de Africa Cup gewonnen. In Kameroen won het team van Aliou Cissé na strafschoppen met 4-2 van Egypte. 

Sadio Mané beleefde een avond van uitersten. Hij miste in de reguliere speeltijd een strafschop, maar de beslissende penalty in de strafschoppenserie benutte hij. 

Aan de zijde van Egypte wist de ploeggenoot van Mané bij Liverpool, Mohamed Salah, zijn team niet bij de hand te nemen. Senegal speelde iets beter, maar tot doelpunten kwam het niet aan beide kanten in de reguliere speeltijd. Mané wist een strafschop niet te verzilveren.

Daardoor moest een verlenging uitkomst bieden. Senegal bleef de sterkere ploeg, maar doelman Mohamed Abou Gabal werd niet gepasseerd. Het bleef 0-0.

De penaltyserie die daarop volgde was enorm spannend. Senegal bleek uiteindelijk de gelukkigste. De ploeg miste slechts één van de vijf penalty's, terwijl Egypte er twee niet wist te benutten. Mané benutte de beslissende strafschop namens Senegal. Het verdriet was groot bij Salah.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!