Nieuws

Wanneer is de loting voor de knock-outfase van de Europa League?

Wanneer is de loting voor de knock-outfase van de Europa League?

2 november - 13:39

De Europa League staat altijd garant voor veel Europese spanning en spektakel, al helemaal in de knock-outfase. Wanneer vindt de loting voor de do-or-die-wedstrijden plaats? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Loting knock-outfase Europa League

Ajax is in het huidige seizoen het enige Nederlandse ijzer in het vuur in de Europa League. De Amsterdammers werden vorig jaar derde in de Eredivisie en moesten daarom één kwalificatieronde overleven om een ticket te bemachtigen voor het hoofdtoernooi. Dat deden ze ook. De ploeg van interim-coach John van ’t Schip zit samen met Brighton & Hove Albion, Olympique Marseille en AEK Athene in een lastige poule. Alleen de nummers een en twee kwalificeren zich voor de knock-outfase.

De nummers een kwalificeren zich rechtstreeks voor de achtste finales. De nummers twee spelen eerst nog een tussenronde tegen de nummers drie uit de Champions League-poules, waardoor het ook mogelijk is dat Feyenoord en PSV na de winter in de Europa League uitkomen. De winnaars van die ronde voegen zich uiteindelijk in de achtste finales bij de acht groepswinnaars van de Europa League.

Datum loting tussenronde Europa League

De loting voor de tussenronde van de Europa League vindt plaats op maandag 18 december 2023. Die voor de achtste finales op 23 februari 2024 en die voor het verdere toernooi, als de deelnemers voor de kwartfinales bekend zijn, op 15 maart 2024. Die data kun je dus alvast noteren in je agenda!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!