Eigen doelpunt Frimpong niet fataal: Bayer Leverkusen vernedert Dortmund

06-02-2022 16:59 Laatste update: 18:49

Borussia Dortmund heeft thuis een grote nederlaag geleden tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd kende een leuke openingsfase met twee eigen doelpunten. Na het eerste half uur namen de bezoekers afstand werd het uiteindelijk 2-5.

Dortmund heeft zondagmiddag slechte zaken gedaan wat betreft de achtervolging op koploper Bayern München. Om Der Rekordmeister in zicht te houden moest er worden gewonnen tegen de bezoekers uit Leverkusen. Na tien minuten werd de eerste tik echter uitgedeeld door de uitploeg. Een eigen doelpunt van Manuel Akanji zorgde voor de 0-1. Nog geen tien minuten later was het uitgerekend Jeremie Frimpong die de thuisploeg een handje hielp.

Door deze twee eigen doelpunten stond na een kwartier al de 1-1 stand op het scorebord. Vijf minuten later zorgde Florian Wirtz voor de 1-2 en moest Dortmund in de achtervolging. Robert Andrich zorgde er echter met een heerlijke vrije trap voor dat de twee ploegen met een 1-3 stand gingen rusten.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet meer. Jonathan Tah maakte tien minuten na het fluitsignaal de 1-4 waarmee de wedstrijd gespeeld was. Tot overmaat van ramp wist Moussa Diaby vlak voor de tijd voor de 1-5 te tekenen. Steffen Tigges maakte in de blessuretijd nog een tweede eretreffer voor de thuisploeg.

Door de pijnlijke afstraffing ziet Dortmund een gat van negen punten ontstaan met koploper Bayern München, dat eerder in het weekend de topper tegen RB Leipzig wist te winnen. Bayer Leverkusen komt dichterbij Dortmund en ziet de achterstand slinken naar twee punten.