Reactie

Slot vond gemiste panenka Gimenez 'waardeloos': 'Reactie medespelers viel mee'

Slot vond gemiste panenka Gimenez 'waardeloos': 'Reactie medespelers viel mee'

4 november - 22:27

Arne Slot is niet blij met de manier waarop Santiago Gimenez zaterdagavond zijn strafschop nam. De Mexicaan koos er in de met 1-2 gewonnen competitiewedstrijd voor om een panenka te doen, maar mistte hopeloos. Volgens zijn trainer was dat 'waardeloos'.

Gimenez mocht vlak voor rust vanaf elf meter aanleggen. Hij werd bij een 1-1 tussenstand zelf naar de grond gehaald door Shawn Adewoye, die daarvoor rood kreeg. Slot vertelt na afloop voor de camera's van ESPN dat hij zich ergerde aan de gemiste penalty. "Het geeft in ieder geval aan dat hij veel zelfvertrouwen heeft om die strafschop zo te nemen", aldus de coach van Feyenoord. "Dat is logisch omdat hij dit seizoen al veel goals gemaakt heeft. Ik vind een gemiste penalty nooit prettig en als je hem dan over stift is het gewoon waardeloos."

Slot zegt niet meteen een nieuwe strafschopnemer te willen aanwijzen. "Daar zullen we even over moeten nadenken, maar nee. Gimenez heeft ons al zo vaak geholpen en de reactie van zijn medespelers in de rust viel ook mee."

De man die dit seizoen al dertien keer trefzeker was voor Feyenoord, lijkt in een klein dipje te zitten. "Nog veel belangrijker vind ik dat hij al twee wedstrijden wat ongelukkig speelt en we moeten ervoor zorgen dat hij weer snel op zijn oude niveau komt en zijn kansen binnenschiet, los van de strafschop."

Feyenoord komt aanstaande dinsdag weer in actie. Dan staat in de Champions League het uitduel met Lazio op het programma. De zondag daarop wacht AZ in De Kuip in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!