Oud-PSV'er nekt Atalanta en Koopmeiners, duur verlies na discutabele rode kaart

06-02-2022 15:18

Atalanta Bergamo heeft in de strijd om Champions League-voetbal een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Cagliari Calcio. Een makkelijk gegeven rode kaart aan Atalanta brak de ploeg uiteindelijk op: 1-2.

Teun Koopmeiners speelde de hele wedstrijd voor de club uit Bergamo, terwijl Hans Hateboer en Marten de Roon niet in actie kwamen. Na de eerste helft stond de brilstand nog op het bord, maar Atalanta zat al na enkele minuten in de tweede helft zwaar in de nesten. Gáston Pereiro deed in de vijftigste minuut de thuisploeg pijn waardoor de nummer vier van de Serie A in de achtervolging moest. Tot overmaat van ramp kreeg doelman Juan Musso twee minuten later een directe rode kaart. De doelman kwam uit zijn doel en raakte buiten zijn strafschopgebied licht Pereiro aan.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, al gaf La Dea niet op. Een bekeken schot van Duván Zapata werd nog gepakt door Alessio Cragno, maar kwam in de rebound terecht bij José Palomino. Daarmee leek een comeback van Atalanta mogelijk. Pereiro maakte vijf minuten later echter zijn tweede treffer van de middag en die achterstand kwam Atalanta niet meer te boven. Pereiro kwam in 2020 over van PSV en heeft zijn draai nog niet gevonden in Italië, maar was zondag van onschatbare waarde voor Cagliari.

Door de nederlaag kan Atalanta de voorsprong op nummer vijf Juventus niet vergroten, en blijft dit een verschil van één punt. Nummer drie Napoli staat inmiddels zeven punten voor. Cagliari schuift door de overwinning door naar de zeventiende plaats en kan de punten goed gebruiken voor lijfsbehoud in de Serie A.