Nieuws

Bosz sparde niet met Veerman: ''Tien wedstrijden gehad, hij speelde er negen goed'

Bosz sparde niet met Veerman: ''Tien wedstrijden gehad, hij speelde er negen goed'

4 november - 16:36

Peter Bosz heeft zich uitgelaten over zijn gesprek met Joey Veerman. In de wedstrijd tegen Ajax werd de middenvelder in de rust gewisseld en volgde er kritiek van zijn oefenmeester. Nu blijkt dat de oefenmeester en zijn middenvelder niet hebben gespard.

"Ik heb op de bank ook overwogen om hem in de eerste helft al te wisselen. Dat is een mogelijkheid en als het moet", klonk het op de persconferentie van vrijdagmiddag. In gesprek met ESPN kreeg Bosz nu de vraag of de oefenmeester met Veerman gespard heeft. "Nee hoor. De dag na de wedstrijd was een dag zoals we die altijd hebben. Dan hebben we de wedstrijd als staf geanalyseerd en dan doen we dat ook met de spelers en met spelers individueel. We hebben ook met Joey individueel gezeten."

Over wat Bosz dan met zijn middenvelder bespreekt, is hij duidelijk. "Wat ik wel en niet goed vond en wat ik vind dat hij beter moet doen", aldus Bosz, die Veerman al zijn volgende stap in zijn ontwikkeling zal maken. "Dat weet ik wel zeker, daar is hij al heel lang mee bezig. We hebben nu tien wedstrijden gespeeld. Daarvan speelde hij er negen goed, de eerste helft tegen Ajax was niet goed."

Wie het wél op zijn heupen had tegen Ajax, was Hirving Lozano. De Mexicaan was goed voor drie doelpunten en liet zien waarvoor hij afgelopen zomer naar PSV terugkeerde. "Die jongen is er later bijgekomen. Hij kende zijn medespelers en mij niet en de manier van spelen niet", meent Bosz. "Bij Napoli had hij ook wat minder getraind. Hij had wat tijd nodig om zijn niveau te halen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!