Breaking news

'Ajax start 'Operatie Puinruimen': buitenlandse clubs volgen twee zomer-aankopen'

'Ajax start 'Operatie Puinruimen': buitenlandse clubs volgen twee zomer-aankopen'

4 november - 11:01 Laatste update: 11:11

Ajax is gestart met 'Operatie Puinruimen', zo meldt Voetbal International. Daar zijn zomer-aankopen Anton Gaaei en Chuba Akpom onderdeel van. Het duo staat in de belangstelling van clubs uit het buitenland.

De situatie van Ajax is bekend. Voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat besteedde afgelopen zomer een fortuin aan aankopen die met langdurige contracten werden binnengehaald. Twee van deze elf spelers worden inmiddels alweer gevolgd door clubs uit hun geboorteland.

Die twee spelers zijn Gaaei en Akpom. Volgens het weekblad wordt er binnen Ajax getwijfeld aan een Amsterdamse toekomst voor het tweetal. Clubs uit Denemarken volgen de situatie van Gaaei op de voet en datzelfde geldt voor Akpom, die op zijn beurt wel eens voor een terugkeer naar Engeland zou kunnen kiezen.

Laatstgenoemde zou overigens flink wat salaris opstrijken bij Ajax en daar worden flinke vraagtekens bij geplaatst door de clubleiding. De spits maakte overigens afgelopen donderdag wel zijn eerste doelpunt voor de Amsterdammers in het met 2-0 gewonnen duel van FC Volendam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!