Nieuws

De Ligt kijkt met zorgelijke blik naar Ajax: 'Dan is de huidige stand pijnlijk'

De Ligt kijkt met zorgelijke blik naar Ajax: 'Dan is de huidige stand pijnlijk'

4 november - 10:16

Het doet Matthijs de Ligt pijn wanneer hij naar de huidige situatie van Ajax kijkt. De in Abcoude geboren verdediger gaat in gesprek met De Telegraaf in op de Amsterdamse hoofdmacht en Jong Ajax.

Voor afgelopen donderdag stond Ajax na tien speelronden op de laatste plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers staan inmiddels vijftiende, maar Jong Ajax sluit nog altijd de hekken in de Keuken Kampioen Divisie. "De laatste plaats van Ajax, maar ook die van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, deed natuurlijk veel pijn om te zien", begint de verdediger van Bayern München in gesprek met de ochtendkrant.

"Jong Ajax vormt het dna van de club en laat talenten naar het eerste elftal doorstromen. Er was (in 2018 onder Michael Reiziger en Winston Bogarde, red.) zelfs een jaar dat Jong Ajax kampioen werd van de Eerste Divisie. Dan is de huidige stand pijnlijk. Al is het natuurlijk ook een momentopname", vervolgt de Nederlander, die wel genoeg perspectief ziet voor de ommekeer. "Met de nieuwe trainer John van ’t Schip heb ik er alle vertrouwen in, ben ik ervan overtuigd dat de weg naar boven wordt ingezet."

"Hopelijk kan hij Ajax met een mix van jonge spelers uit de jeugdopleiding en ervaren krachten weer naar grote successen leiden. Het jaar voordat we in 2019 de halve finale van de Champions League haalden, plaatsten we ons tegen Rosenborg niet voor de Europa League. Ik denk dat iedereen zich dat nog goed kan herinneren. Wat ik ermee wil aangeven, is dat het ene seizoen het andere niet is. Dingen kunnen in no-time veranderen", besluit hij.

De Ligt heeft een verschrikkelijke week achter de rug. De verdediger werd met Bayern München uitgeschakeld in de Duitse beker en raakte geblesseerd. Naar verwachting staat hij vier tot zes weken aan de kant.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!