Nieuws

Sparta-captain reageert op Fraser-vertrek: 'We zijn meer met onszelf bezig'

Sparta-captain reageert op Fraser-vertrek: 'We zijn meer met onszelf bezig'

06-02-2022 14:18

Spartaan Adil Auassar heeft gereageerd op de kansloze 4-0 nederlaag op bezoek bij Feyenoord. Volgens de aanvoerder waren de gastheren simpelweg te goed. Volgens hem moet de focus direct op de komende twee weken, waarin belangrijke ontmoetingen met concurrenten op het programma staan.

"Feyenoord was een maatje te groot", begint de 35-jarige Dordrechtenaar zijn relaas tegenover ESPN. "Dit moeten we heel snel vergeten. We hebben de komende twee weken twee hele grote finales", doelt hij op de duels met Willem II en Fortuna Sittard.

Over de wedstrijd was Auassar kort. "We hadden weinig in te brengen. We krijgen wel knullige goals tegen. Aan de andere kant heb je te weinig gebracht om aanspraak te maken op überhaupt een punt", is de captain realistisch.

Ondanks de nederlaag en de zeventiende plek op de ranglijst is er geen reden voor paniek. "Het vertrouwen in de andere duels heb ik wel. Op basis van de afgelopen seizoenen en de sfeer in de groep."

Het aanstaande vertrek van oefenmeester Henk Fraser maakt opmerkelijk genoeg weinig los bij de spelersgroep. "Ik moet je eerlijk zeggen: voetballers zijn niet zo emotioneel. Ik loop al een tijdje mee. Ze zijn meer met zichzelf bezig in plaats van met de trainer

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!