Nieuws

Van Hanegem lovend over Ajax-talent: 'Hij gaat een hele grote speler worden'

Van Hanegem lovend over Ajax-talent: 'Hij gaat een hele grote speler worden'

3 november - 18:34

Willem van Hanegem ziet een grote toekomst weggelegd voor de zeventienjarige Jorell Hato. In een podcast van het Algemeen Dagblad vertelt het Feyenoord-icoon over zijn ontmoeting met de Ajax-verdediger bij Jong Oranje, waar hij ook advies aan de talentvolle Rotterdammer gaf.

Hato heeft een goede indruk gemaakt bij Van Hanegem, die in gesprek raakte met diens vader op de tribune bij Jong Oranje. Later haakte Hato zelf ook aan bij het gesprek en kreeg advies van De Kromme. "Ik heb hem verteld dat hij heel goed is en dat hij bij de tijd moet blijven en zorgen dat hij op een hoger niveau komt", geeft Van Hanegem aan. "Hij gaat een hele grote speler worden", weet de oud-voetballer.

Geboren in Rotterdam doorliep Hato de jeugdelftallen van Sportclub Feyenoord en Sparta, maar kwam uiteindelijk uit bij Ajax. Na daar de jeugdopleiding te hebben doorlopen, volgde zijn debuut in het eerste. Dit seizoen is Hato een bekend gezicht in de basiselftallen van de Amsterdammers, waar zijn teller op veertien optredens staat. Hierin leverde de verdediger één assist af. In september van dit jaar maakte Hato ook zijn debuut bij Jong Oranje, waar hij al veer keer voor in actie kwam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!